Erişilebilirlik

TİKA’dan Amerikan Yerlilerine Destek


Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Oregon eyaletinde bulunan Warm Springs Kızılderili Rezervasyonu’na 200 bin dolarlık bağış yapacağını açıkladı.
TİKA’nın bağışı, Warm Springs’te inşası devam eden bir ilkokula su deposu yapılmasında, rezervasyonda yaşayanların gelecek 10 yıldaki su ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak.

Bağış kararı, Türk Amerikan Koalisyonu (TCA), Ulusal Amerikan Yerlileri Konut Konseyi (NAIHC) ve TİKA’nın bir yıllık ortak çalışması sonrasında alındı. Projenin 2014 ortalarına doğru bitirilmesi hedefleniyor.

TİKA’nın bağışı, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği Konutu’nda düzenlenen resepsiyonla kamuoyuna açıklandı. Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan’ın verdiği resepsiyona TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Warm Springs Rezervasyonu Kabile Şefi Joseph Moses ve bazı Amerikalı yerlilerle çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda, Büyükelçi Tan ve TİKA Başkanı Çam, 200 bin dolarlık sembolik çeki Warm Springs Rezervasyonu Kabile Şefi Moses’a verdi.

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, projeyi Türk-Amerikan ilişkilerine dolaylı olarak katkı sağlayacak bir çalışma olarak gördüklerini söyledi.

Washington Büyükelçisi Namık Tan da, Amerika’daki yerli kabilelerle bir süredir ilişki yürüttüklerini kaydetti ve “Öncelikle ticaret alanında bir katkıda bulunmayı düşünmüştük. Ancak daha sonra gördük ki hayatlarında böyle küçük, pratik yardımlara da ihtiyaçları var. Biz de o zaman TİKA’nın kapısını çaldık,” dedi. Tan, projenin Amerika’daki Kızılderili kabileleriyle Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi yolunda mütevazi bir başlangıç olduğunu da belirtti.

Türk Amerikan Koalisyonu Başkanı Lincoln McCurdy de, bu projenin iki taraf arasında artan ekonomik ve kültürle bağları daha da güçlendireceğini söyledi.

Warm Springs Rezervasyonu Kabile Şefi Moses de projenin hayatlarını kolaylaştıracağını vurguladı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG