Erişilebilirlik

THY Amerika’daki Varlığını Güçlendiriyor


THY Amerika’daki Varlığını Güçlendiriyor
THY Amerika’daki Varlığını Güçlendiriyor

Türk Havayollarının uzun süredir beklenen Washington-İstanbul seferleri geçtiğimiz hafta görkemli bir açılışla başladı.

Türkiye'nin Washington büyükelçisi Namık Tan, aralarında 7 Amerikalı milletvekilinin de bulunduğu seçkin konuklarıyla Türk havayollarının ilk uçuşuan katıldı. Bu seferlerin iki ülke arasında gerek ticaret gerek siyaset alanındaki ilişkilere önemli katkı sağlayacağını belirten Washington Büyükelçisi Tan, THY'yi tebrik etti.

Türkiye'nin ''tarihi bir gün'' nitelemesinde bulunarak, Kongre üyelerinin kendisiyle birlikte, bu güzel seyahati yapmasından memnuniyetini dile getirdi. Tan, Amerikan yerli liderlerinin uçakta bulunmasının da ilk sefere değer kattığını kaydetti.



Washington’dan yerel saatle gece 11’de kalkan uçak, bazı Amerikalı işadamlarıyla yerli kızılderili kabilelerinden bazı lideri de Atatürk Havalimanına taşıdı.

Türk Havayolları Genel Müdürü Temel Kotil de, seferlerin Türk ve Amerikalıların birbirine daha kolay ulaşmasını sağlayacağını umduğunu söyledi ve bu yeni hattın açılmasıyla, İstanbul'un, Asya, Orta Doğu ve Afrika'ya giden Amerika yolcuları için bir orta nokta oluşturacağına dikkati çekti.

XS
SM
MD
LG