Erişilebilirlik

"The Classroom" adlı İngilizce Dersimizde Şarkıcı Katy Perry Var


Katy Perry 2007 yılında ‘You’re So Gay’ adlı hit şarkısıyla müzik dünyasında adını duyurdu. Genç şarkıcı alışılmışın dışında giyimi ve davranışlarıyla da ilgi odağı

İngilizce Dersini Görmek İçin Tıklayınız

Adı, Katheryn Elizabeth Hudson, ama birçok genç ve hayran kitlesi onu sahne adıyla, Katy Perry olarak tanıyor. Katy Perry 25 Ekim 1984’te California’nın Santa Barbara kentinde doğdu. Annesi ve babası dinadamı olan Perry, gospel müziğiyle (kilise müziği) büyüdü.


”Gospel albümümü yaptığımda 15 yaşındaydım. Annem ve babamla birlikte yaşıyordum. 15 yaşında genç bir kız olarak hayatımdaki en önemli şey annem ve babamla paylaştığım evdi, ben de hep bunun üzerine şarkılar söyledim. Tek bildiğim buydu, sosyal yaşantım yoktu. Annem rahibe, babam da papaz olduğu için hayatımızdaki herşey inanç üzerine kuruluydu. Doğal olarak ben de bildiğim şeylerle ilgili şarkılar söyledim, inanç da bunlardan biriydi. Gospel müziğinde çok kısa süren bir kariyerim oldu, sadece birkaç ay sürdü, buna kariyer derseniz tabii. Uzun sürmedi. Başarılı olmak istiyordum ama sözleşme imzaladığım plak şirketi iflas etti, plak yapma hayallerim de söndü.”

Katy, gençlik yıllarında evden ayrılmaya ve müzik kariyerine başlamak için Los Angeles’a taşınmaya karar vermiş.

”Müzik yapmaya devam etmek istiyordum. Bu nedenle 17 yaşında evden ayrıldım. Annem ve babam Los Angeles’a taşınmama onay verdi. Glen Ballard adlı yapımcıyla çalışmaya başladım. Kendisi Alanis Morrisette’in ‘Jagged Little Pill’ adlı şarkısını yapmıştı. Hayatımda ilk kez hiçbir kısıtlama ya da kural olmadan büyümeye, olgunlaşmaya ve hayatı tanımaya başladım. Sevinçten delirmedim ama ilk kez önümde engel olmadan başıma gelenler hakkında şarkılar söylemeye başladım. Bir sünger gibi herşeyi emiyordum adeta. Şarkılarımı yazarken önüme hiçbir kısıtlama koymadım. Şimdiden hayatı dolu dolu yaşıyorum. 17 yaşından 23 yaşına uzanan süreçteki duygusal dalgalanmalarımı şarkıya döktüm.”


Katy Perry 2007 yılında ‘You’re So Gay’ adlı hit şarkısıyla müzik dünyasında adını duyurdu.

Katy, şarkı yazarken bir hikaye anlatmanın önemli olduğunu vurguluyor. Şarkıcı, bir şarkıyı eğlenceli hale getiren unsurun dinleyicilerin de katılıp şarkıyı söylemek istemesi olduğunu söylüyor.

”Şarkı sözlerime mizah katmayı seviyorum. Hikaye anlatmak benim için çok önemli. Radyoda güzel bir şarkı duyduğumda ama şarkının içeriğinin bomboş olduğunu fark ettiğimde canım çok sıkılıyor. ‘Bu şarkı ne anlatıyor?’ diye soruyorum. Eğlenceli ve güzel bir pop şarkısı duyduğunuzda sözlerinin de müziğe uyumlu şekilde renkli olduğunu fark etmek ve şarkıyı söylemek istemek çok heyecan verici.”

Katy Perry sadece şarkı söylemekle kalmıyor. Adını güzellik ürünlerine de veren şarkıcının ‘Purr’ adlı parfümü piyasada. Kedileri çok seven Katy bunun parfümün yapımı ve şişe tasarımında etkili olduğunu söylüyor.

Katy Perry geçtiğimiz yaz üç boyutlu aile filmi ‘Şirinler’deki Şirine’yi seslendirdi. Perry, bu rolü kabul etmesinin birçok nedeni olduğunu söylüyor.


”Şirine rolünü hemen benimsedim çünkü çok şirin bir karakter. Bana benzeyen yanları var. Başkaldıran tarafımı yansıtıyor. Çocukken Şirinler izlememe izin verilmezken filmde Şirine’yi seslendirmem harika oldu.”

Katy Perry müzik yapmayı ve hayatın tadını çıkarmayı seviyor. Şarkıcı, müziğin, eğlenceli bir başka dünyaya adım atmamızı sağlayan tek yol olduğunu düşünüyor.

”Eğlenmeyi seviyorum. Değişik bir çağda yaşıyoruz. Kimilerimiz hayatın tadını yeterince çıkaramıyor, işlerinden nefret ediyorlar, ya da işsizler. Müzik sayesinde kulaklıklarınızı kulağınıza geçirip pencereden dışarı bakıp daha eğlenceli ve farklı bir dünyaya adım atabilirsiniz.”

XS
SM
MD
LG