Erişilebilirlik

“Tezkere ABD-Türkiye İlişkilerini Rahatlatacak”


“Tezkerenin Geçmesi ABD-Türkiye İlişkilerini Rahatlatacak”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:08:26 0:00

Washington Enstitüsü Türkiye Programı Direktörü Soner Çağaptay tezkerenin onaylanmasından hemen sonra Amerika'nın Sesi'nin TGRT Haber'le ortak yayınına telefonla katıldı ve “Stratejik olarak Türkiye’nin IŞİD’e karşı koalisyona katılımı önemliydi” dedi

Irak ve Suriye'deki terör örgütlerinin Türkiye'yi hedef alabilecek saldırılarının önlenmesini amaçlayan Başbakanlık Tezkeresi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 98 ret oyuna karşı 298 oyla kabul edilmesinin ardından bundan sonra beklenebilecek gelişmeleri ve özellikle de tezkerenin kabulünün Washington-Ankara hattını nasıl etkileyeceğini canlı yayında ele aldık.

Amerika’nın Sesi’nin Washington stüdyolarından yapılan canlı yayınında Selin Süer Ünlü’nün konuğu olan Washington Enstitüsü Türkiye Programı Direktörü Soner Çağaptay, “Stratejik olarak Türkiye’nin IŞİD’e karşı koalisyona katılımı önemliydi” dedi.

Çağaptay, “Türkiye ile Amerika arasındaki ortak zeminin oluşmasında birinci olarak, IŞİD’in Amerika’ya olduğu kadar Türkiye için de büyük bir risk oluşturduğunu Ankara’nın görmesi ve bunu kabul etmesi etkili oldu” yorumunda bulundu. Çağaptay, Türkiye’nin IŞİD konusunda son bir senede bir düşünce tünelinden geçtiğini de vurguladı.

Washington Enstitüsü uzmanına göre, Türkiye ile Amerika’nın bölge konusundaki öncelikleri çakışıyor ancak hepsi aynı değil. Bu nedenle IŞİD’e karşı koalisyon sırasında bazı pürüzler yaşanabileceğinin de altını çizdi uzman.

Washington Enstitüsü Türkiye Programı Direktörü Soner Çağaptay’ın tezkerenin kabulüne dair görüşlerini, Amerikan yönetiminin gelişmelere bakışına yönelik değerlendirmelerini yukarıdaki video dosyasından izleyebilirsiniz.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG