Erişilebilirlik

Terör Tehdidi ABD'ye Elçilik Kapattırıyor


Amerika, el Kaide kaynaklı bir terör tehdidi alınması üzerine bazı diplomatik temsilciliklerini 4 Ağustos Pazar günü güvenlik gerekçesiyle kapalı tutacak

Amerika el Kaide kaynaklı terör ihbarı üzerine tüm dünyada seyahat eden vatandaşlarını uyardı.

Dışişleri Bakanlığı, özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da terör saldırısı olasılığının kuvvetli olduğuna, bu saldırının Arap Yarımadası'ndan gelebileceğine dikkati çekti.

Bakanlık açıklamasında saldırı ihtimalinin Ağustos sonuna kadar sürebileceği görüşüne de yer veriliyor.

Amerika ayrıca, normalde pazarları açık olan 20'den fazla büyükelçilik ve konsolosluğunu, 4 Ağustos pazar günü güvenlik gerekçesiyle kapalı tutacağını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, diğer zamanlarda pazar günleri açık olan büyükelçilik ve konsoloslukların kapatılacağına işaret edildi. Birçok Müslüman ülkede elçilikler pazar günleri açık. Diplomatik temsilciliklerin kapalı tutulacağı ülkeler arasında Irak, Yemen ve Libya bulunuyor.

Bakanlık Sözcüsü Marie Harf, önlem amacıyla 4 Ağustos günü elçilik ve konsoloslukların kapatılacağını söyledi. Yetkililer, yapılacak durum değerlendirmesi sonucu gerekli görülürse kapatma süresinin uzatılacağını bildirdi.

Öte yandan İnterpol de kendi güvenlik uyarısını yayınlayarak, Irak, Libya, Pakistan ve diğer bazı ülkelerde cezaevi firarlarına dikkati çekti. Uluslararası polis kuruluşu, yüzlerce terörist ve suçlunun kaçmasıyla sonuçlanan cezaevi firarlarında el Kaide şüphesi bulunduğunu açıkladı. İnterpol, 190 üye ülkıeden bu firarların terör bağlantıları olup olmadığını incelemesini istedi.

Bu arada İngiltere ve Almanya da Yemen'deki diplomatik temsilciliklerini yarın ve pazartesi kapalı tutacağını bildirdi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG