Erişilebilirlik

Tepkilere Rağmen Trump Yarışta Önde


Tepkilere Rağmen Trump Yarışta Önde
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:53 0:00

Tepkilere Rağmen Trump Yarışta Önde

Quinnipac Üniversitesi’nin yaptığı ulusal çaptaki yeni ankete göre emlak kralı Donald Trump Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylığını açık ara önde götürüyor. Yarışı yüzde 27‘yle önde götüren Trump’ı yüzde 17‘yle Florida eyaleti senatörü Marco Rubio, yüzde 16‘şar puanlaysa emekli beyin cerrahı Ben Carson ve Texas eyaleti senatörü Ted Cruz izliyor. Trump, son haftalarda savunmaya geçmiş olsa da halk desteğini arttırmayı sürdürdü.

Donald Trump, şovmenlik becerileri sayesinde Cumhuriyetçi aday adayları arasından sıyrılmayı başarıyor.

Ancak Trump, hiçbir inandırıcı kanıt olmamasına rağmen 11 Eylül saldırıları sonrasında New Jersey’de binlerce Müslüman’ın kutlama yaptığını söylemesinden sonra daha yakından izleniyor.

“New Jersey’de o gün ya da o günden sonra böyle bir olay olmadı” diyen New Jersey Valisi Chris Christie bu iddiayı reddetti:

Brookings Enstitüsü uzmanı Bill Galston, birçok destekçisinin Trump’ın iddialarına ve öfkeli uslubuna aldırmadığını söylüyor. Galston’a göre, birçok insan aslında hükümetin iyi çalışmamasından şikayetçi ve gelecekten kaygılanıyor.

Uzman John Fortier’a göre söylemleri ve saldırgan tavrı Trump’ı diğer adaylardan farklı kılıyor. Fortier’a göre Trump kendini, gerçekleri söyleyen bir aday olarak göstermeye çalışıyor. Bu da Cumhuriyetçi seçmen için çok cazip gelen bir yönteme dönmüşe benziyor.

Ancak uzman Stuart Rothenberg’e göre Trump’a verilen destek azalacak. Rothenberg’e göre, değişim isteyen birçok insanın bu değişimin güvenli olmasını tercih edeceklerini söyledi.

Ancak yine de rakiplerinin de uzmanların da, Trump’ın bu kadar süre yarışı önde götürebileceğini düşünmediği bir gerçek.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG