Erişilebilirlik

Temsilciler Meclisi'nden Son Dakika Girişimi


Temsilciler Meclisi üyeleri
Temsilciler Meclisi üyeleri

Amerika Temsilciler Meclisi, cuma gecesi yasama tatiline çıkmadan hemen önce Meksika sınırında yaşanan çocuk göçmen sorununa çözüm bulma yönünde bir yasayı geçirdi.

Muhalefetteki Cumhuriyetçi Parti’nin kontrolundaki Temsilciler Meclisi’nin kabul ettiği yasa, ülkeye kaçak giren kişilerin daha hızlı sınırdışı edilmesini sağlayan bir değişiklik içeriyor. Daha önceki yasa yalnızca Meksika ve Kanada’dan giriş yapanların derhal sınırdışı edilmesini öngörüyordu. Şimdiki değişiklik, son aylarda sınırdan yasadışı giriş yapan onbinlerce Orta Amerikalı çocuğun ülkelerine hızla iade edilmesini amaçlıyor. Çocukların çoğu Honduras, El Salvador ve Nikaragua’dan geliyor ve Meksika’daki zorlu yolculuklarını tamamlayabilirlerse Amerika’ya girmeye çalışıyor.

Yasayı onaylayan Temsilciler Meclisi beş hafta sürecek yasama tatiline başladı.

Ancak Demokrat Parti’nin kontrolundaki Senato, kendi versiyonunu geçirmeden yasama tatiline girdi. Bu durumda Kongre’den gelecek aya kadar bir adım atması beklenmiyor.

Başkan Barack Obama ise, Kongre’den ortak bir yasa çıkmadığı için sınır güvenliği sorununa çözüm amacıyla yürütme kararı çıkarmaya hazırlanıyor.

Obama Kongre’den bu soruna çözüm çabalarına harcamak amacıyla 4 milyar dolara yakın ödenek istemişti.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG