Erişilebilirlik

Temsilciler Meclisi'nden Sandy Mağdurlarına Gecikmeli Yardım


A supporter walks in front of a row of motorized rickshaws covered with banners supporting the 23 defendants in Phnom Penh, Cambodia, May 30, 2014. (Robert Carmichael/VOA)
A supporter walks in front of a row of motorized rickshaws covered with banners supporting the 23 defendants in Phnom Penh, Cambodia, May 30, 2014. (Robert Carmichael/VOA)
Amerika Temsilciler Meclisi, Sandy kasırgası mağdurlarına gönderilecek 51 milyar dolarlık yardım paketini geçirdi.

Doğal afetten 78 gün sonra geçirilen karar, şu ana kadar felaket bölgesi New Jersey ve New York eyaletlerine gönderilecek en büyük yardım paketini içeriyor.

Yılbaşında onaylanan mali kriz önlemlerinin ardından Sandy mağdurlarına yardım paketini atlayan Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçi Partili çoğunluk üyeler, başta New Jersey’in aynı partili valisi tarafından büyük eleştiri almıştı.

Bazı Cumhuriyetçi üyeler, devlet bütçesinde bazı kesintilere gitmeden yardım paketini onaylamayı reddediyordu. Muhalefet, yardım paketinin 20 milyar dolarlık kısmını federal bütçeden kesintilerle karşılayacak bir değişikliği de tasarıya ekledi.

Temsilciler Meclisi, yeni yılın ilk haftasında Sandy mağdurları için 10 milyar dolarlık yardım paketi onaylamıştı. Son yardım paketi Senato’nun da onayını almayı bekliyor.

Sandy, son dönemde Amerika’nın kuzeybatı kıyılarını vuran en şiddetli fırtınalardan biriydi. Kasırga, nüfusun yoğun olduğu bir bölgeyi vurduğu için, 2005’teki Katrina kasırgasından bu yana da en çok maddi zarara yol açan doğal afet oldu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG