Erişilebilirlik

Teknoloji Sanal Gerçeklik ve Sanatı Buluşturuyor


Teknoloji Sanal Gerçeklik ve Sanatı Buluşturuyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:59 0:00

Google Earth ve internetteki fotoğraflar sayesinde birçoğumuz, uzak diyarları sanal olarak gezme imkanı buluyoruz.

Sanal gerçeklik teknolojisiyle gezi yapmaksa yeni bir kavram. New York’taki Woofbert şirketinin kurucularından Elizabeth Reede, sanat tutkunu herkese nerede olurlarsa olsunlar galerilerin kapılarını açmak istediklerini söylüyor.

Uygulamayı kullananlar şimdilik altı sanat müzesini gezebiliyor. Bunlardan biri Londra’da empresyonist eserler koleksiyonuyla ünlü Courtauld Müzesi.

Kullanıcılar, sanal alanı, başlarını istedikleri yöne çevirerek gezebiliyor. Başı öne eğerek ek komutların olduğu sanal tablet bilgisayarı devreye sokmak mümkün.

Sanal ziyaretçiler, ek bilgi edinmek için animasyonlu sanat eserlerini de görebiliyor.

Uygulama, tüm akıllı telefonlar ve sanal gerçeklik gözlükleriyle kullanılıyor. Bir sonraki adımsa sanatseverlerin bir galeriden diğerine geçmesini sağlayacak bağlantılı bir sistem kurmak.

Sergiler ve eserler, yüksek çözünürlüklü kameralarla görüntülenmiş.

Reede, ”Gerçek sihir, mühendislik ekibimizin elinden çıkıyor. Olağanüstü miktarlardaki verileri toplayıp bunları birbirine bağlıyor ve bize simülasyon değil gerçekçi olan bir deneyim yaşatıyorlar” diyor.

Her 6 ila 8 haftada bir yeni bir içerik eklenmesi beklenen uygulama, şimdilik ücretsiz. Ancak galeri sayısı arttıkça kullanıcılardan belirli bir ücret alınması planlanıyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG