Erişilebilirlik

TCA'dan Senatör Byrd Anısına Burs


TCA'dan Senatör Byrd Anısına Burs
TCA'dan Senatör Byrd Anısına Burs

Amerika Türk Koalisyonu (TCA), Senatör Robert Byrd adına burs program başlattığını açıkladı. Amerikan Kongresi Ziyaretçi Merkezi’nde dün açıklanan programa, Senatör Jay Rockefeller (D-WV), Türk Amerikan Dostluk Grubu Eş Başkanı Temsilciler Meclisi üyesi Virginia Foxx (R, NC) ve Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan da katıldı.

Burs, New York’tan Mississippi’ye kadar 13 eyaleti içine alan çok geniş bir bölgeden üniversite öğrencilerine yılda 5 bin dolar verilmesini öngörüyor. Bu bölgeye Senatör Byrd’ün eyaleti Batı Virginia da dahil.

Senatör Byrd’ün ailesi bir açıklama yaparak burs programından duyduğu mutluluğu dile getirdi ve senatörün hayatı boyunca Amerika’yla Türkiye arasındaki yakın bağları ve eğitim işbirliğini savunduğunu belirtti.

Robert Byrd Bursları her yıl 13 eyaleti kapsayan bölgeden Türk kökenli Amerikalı öğrencilere verilecek. Öğrencilerin kamu eğitimi almaları ve topluma hizmet etmeyi amaçlamaları gerekiyor.

TCA'dan Senatör Byrd Anısına Burs
TCA'dan Senatör Byrd Anısına Burs



Kongre’deki toplantıda konuşan Senatör Rockefeller, ülkeler arası ilişkileri geliştirmede eğitimin ve öğrenci değişiminin büyük önemi olduğuna inandığını söyledi. Senatör, Robert Byrd’ün anısını bu bursla yaşatmanın son derece ileri görüşlü bir davranış olduğunu belirtti.

Amerikan Kongresi’nin en uzun süre görev yapan üyesi olan Senatör Byrd, Türk dostu olarak tanınıyordu ve birçok Kongre oturumunda saatlerce Türkiye’yi savunan konuşmalar yapmıştı. Senator Byrd ilk kez 1955 yılında genç bir Kongre üyesiyken Türkiye’ye gitmiş ve ondan sonra da Amerika’yla Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için yoğun çaba harcamıştı. 2000 yılında Apalaş-Türkiye Ticaret Projesi’nin başlatılmasını sağlayan Robert Byrd, 28 Haziran 2010’da 92 yaşında hayatını kaybetmişti.

Burs program hakkında daha fazla bilgi için Amerika Türk Koalisyonu TCA’nın internet sitesine bakabilirsiniz:

www.tc-america.org/scholar.htm

TCA ve Robert Byrd Burs Programıyla ilgili olarak ayrıca Zeynep Güven’den de bilgi alabilirsiniz:

zguven@tc-america.org.

XS
SM
MD
LG