Erişilebilirlik

Tayland’da Müslüman Turistler İçin ‘Helal Otel’


Tayland’da Müslüman Turistler İçin ‘Helal Otel’
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:05 0:00

Nüfusunun büyük bir çoğunluğu Budist olan Tayland, daha fazla turist çekmek ve ekonomisini canlandırmak amacıyla, ilk ‘helal’ otelini hizmete açtı.

Geçen yıl 30 milyon turist çeken Tayland’ı, Ortadoğu ve diğer Müslüman ülkelerden ziyaret edenlerin sayısı sadece 658 bin civarında kaldı.

2015 Kasım ayında Bangkok’ta açılan 4 yıldızlı Al Meroz otelin genel müdürü Sanya Saengboon, Tayland’a daha fazla Müslüman turist çekebilmeyi umut ediyor. Saengboon,“Dünyada 1 milyar 600 bin Müslüman var. Bu çok büyük bir pazar. Bunun sadece yüzde 1’ini bile alabilirsek, bu Tayland ekonomisi için oldukça yararlı olacaktır” diye konuşuyor.

Al Meroz otelinin mimarisi bir camiyi andırıyor. İki büyük ibadet alanı olan otelde, üç de helal menüsü olan restoran bulunuyor.

Avustralya’da güvenlik görevlisi olarak çalışan otel müşterisi Aamir Fazal, Tayland’da helal bir otelin bulunmasının, Müslüman turistler için güzel bir hizmet olduğunu belirtiyor. Özellikle de helal yemek bulmanın zor olduğu ülkede.

Otel, Müslüman, Budist ve diğer dinlere mensup personeli için, düzenli bir şekilde İslam ile ilgili eğitim de veriyor.

Otelin mutfağında, aşçılar, kurallara uygun bir şekilde helal yemekler pişiriyor.

Otelde bir gecelik konaklama fiyatı 116 dolar ile 1445 dolar arasında değişiyor.

Daha fazla Müslüman turisti ülkesine çekmek isteyen Tayland, geçen yıl Müslüman turistlerin helal yemek yapan restoran, ibadet ve ziyaret edebilecekleri dini noktaları kolayca bulmaları için bir akıllı telefon uygulaması çıkarmıştı.

Tayland Turizm Bakanlığı’na göre, 2014’ten 2015’e, ülkeye giriş yapan Ortadoğulu turist sayısı yüzde 10 oranında artmıştı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG