Erişilebilirlik

Tayland'da Hükümet Karşıtları Sokakta


Muhalif lider Suthep Thaugsuban, destekçilerine sesleniyor
Muhalif lider Suthep Thaugsuban, destekçilerine sesleniyor

Tayland’da Başbakan Yingluck Şinavatra’nın hükümetini devirmek için harekete geçen ve 2 Şubat’ta yapılacak seçimleri engellemek isteyen on binlerce gösterici, başkent Bangkok caddelerini doldurdu, kent trafiği felç oldu

Gösteriler, kentin finans merkezinde trafiği durma noktasına getirse de diğer semtlerde hayatın normal akışına devam ettiği gözlendi. Bangkok’a binlerce polis konuşlandırılmasına rağmen protestoculara yönelik herhangi bir müdahale olmadı.
Başbakan Yingluck Şinavatra parlamentoyu feshederek erken seçim çağrısında bulunmuş ve aylardır süren siyasi krizi sona erdirmek için ulusal reform konseyi kurulmasını önermişti.

Ancak muhalefet, bu adımları yeterli bulmuyor. Protestocuların lideri Suthep Thaugsuban mevcut hükümetin yerini alması için halk konseyi oluşturulmasını ve yolsuzlukların önüne geçmek için derhal reform girişiminde bulunulmasını istemişti.

Muhalifler, Yingluck Şinavatra’nın eski başbakan olan erkek kardeşi Thaksin Şinavatra’nın kuklası olarak görüyor. Milyarder işadamı Thaksin Şinavatra 2006 yılında darbe sonucu devrilmişti.

Uzmanlara göre Başbakan Yingluck Şinavatra’nın seçimleri kazanma olasılığı, yüksek.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG