Erişilebilirlik

Tayland Başbakanı Direniyor


Bangkok'ta Gümrük Bakanlığı girişini kapatan hükümet karşıtı göstericiler
Bangkok'ta Gümrük Bakanlığı girişini kapatan hükümet karşıtı göstericiler

Şinavatra Bangkok'ta iki gündür hayatı felç eden hükümet karşıtı gösterilere rağmen istifa etmeyeceğini açıkladı

Tayland Başbakanı Yingluck Şinavatra Bangok’ta iki gündür süren protestolara rağmen muhalefetin talebine uyarak istifa etmeyeceğini açıkladı.

Şinavatra, başbakan olarak kalmanın kendisi için anayasal bir görev olduğunu söyledi ve siyasi krizin ancak diyalog ve işbirliği yoluyla çözülebileceğini vurguladı.

Tayland’ın kadın başbakanı Yingluck Şinavatra’nın hükümetini devirmek için harekete geçen ve 2 Şubat’ta yapılacak seçimleri engellemek isteyen on binlerce gösterici, ikigündür başkent Bangkok caddelerini doldurdu, kent trafiği felç oldu.



Gösteriler, kentin finans merkezinde trafiği durma noktasına getirse de diğer semtlerde hayatın normal akışına devam ettiği gözlendi. Bangkok’a binlerce polis konuşlandırılmasına rağmen protestoculara yönelik herhangi bir müdahale olmadı.

Başbakan Yingluck Şinavatra parlamentoyu feshederek erken seçim çağrısında bulunmuş ve aylardır süren siyasi krizi sona erdirmek için ulusal reform konseyi kurulmasını önermişti.

Ancak muhalefet, bu adımları yeterli bulmuyor. Protestocuların lideri Suthep Thaugsuban mevcut hükümetin yerini alması için halk konseyi oluşturulmasını ve yolsuzlukların önüne geçmek için derhal reform girişiminde bulunulmasını istemişti.

Muhalifler, Yingluck Şinavatra’nın eski başbakan olan erkek kardeşi Thaksin Şinavatra’nın kuklası olarak görüyor. Milyarder işadamı Thaksin Şinavatra 2006 yılında darbe sonucu devrilmişti.
Uzmanlara göre Başbakan Yingluck Şinavatra’nın seçimleri kazanma olasılığı, yüksek.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG