Erişilebilirlik

Tartışmalı Filmin Yönetmeni Göstericileri Suçladı


Ortadoğu ülkelerinde infiale yol açan ve Müslümanlıkla alay eden amatör filmin yönetmeni olduğunu iddia eden kişi, yaşananlardan göstericileri suçladı.

Amerika’nın Sesi’nin Arapça yayın yapan radyosu Sawa’ya konuşan yönetmen, tüm protestocuların, eylemlerinde barışçı davranmayı öğrenmeleri gerektiğini savundu. Yönetmen, Amerikan hükümetinin filmin yapımında parmağı olduğu iddialarını gülünç ve komik bulduğunu, Amerika’nın filmle hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.

Yönetmenin kimliğini vermeyi reddettiğini bildiren Sawa Radyosu, bir başka kaynaktan adının, Nakoula Basseley Nakoula olduğunu öğrendiklerini kaydetti.

California’da yaşayan Mısırlı Kıpti Nakoula’nın tartışmalı amatör filmle bağlantısı olduğu yolunda haberlere sıkça yer veriliyor. 55 yaşındaki Nakkoula’nın ayrıca banka dolandırıcılığından dolayı geçmişte hapis yattığına da dikkat çekiliyor.

Filmin yapımını ilk önce İsrail asıllı Amerikalı Sam Bacile adlı bir emlakçının üstlendiği haberleri çıkmıştı. Ancak Sam Bacile’in daha sonra takma bir ad olduğu açıklandı.

Sawa Radyosu’na konuşan kişi filmin bu kadar ters etki toplamasını beklemediğini söyledi. Amerikan diplomatik personelinin ölmesinden dolayı üzüntü duyduğunu söyleyen yönetmen, yine de filmi çevirmekten pişmanlık duymadığını belirtti. Yönetmen ayrıca, oyuncu ve film ekibinin aldatıldığı iddialarını da reddetti.

Oyuncuları yanıltıp yanıltmadığı sorulan Nakoula, her yapımcının filmi istediği gibi yönlendirmeye hakkı olduğunu savundu, oyuncuların profesyonel olmadığını iddia etti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG