Erişilebilirlik

İtalyan Kaptan Gemiye Dönmeyi Reddetmiş


İtalyan Kaptan Gemiye Dönmeyi Reddetmiş
İtalyan Kaptan Gemiye Dönmeyi Reddetmiş

Akdeniz’de karaya oturan lüks yolcu gemisinin kaptanının, İtalyan kıyı korumasının gemiye dönme emrini reddettiği ortaya çıktı.

Corriere della Sera gazetesi tarafından yayınlanan radyo konuşmalarına göre bir kıyı koruma komutanı kaptan Francesco Schettino’dan gemiye dönmesini istedi. Kaptan ise bindiği kurtarma botundan verdiği yanıtda dönmek istediğini ancak karanlık nedeniyle çevresini göremediğini, bu nedenle gemiye dönemeyeceğini önesürdü.

Gemi sahiplerinin kaptanı sorumlu tuttuğu kazada en az 11 kişinin öldüğü, 24 kişinin hala kayıp olduğu bildiriliyor.

Gemi sahiplerinin sözcüsü kaptanın, yetkisi dışında onaylanmamış bir rota izlediğini ve gemiyi karaya çok yakınlaştırdığını söyledi. Sözcü, kaptanın ayrıca gemi karaya oturduğunda yolcular ve mürettebatın tahliyesinde uluslararası standartlara uymadığını da önesürdü.

Halen polis gözetiminde bulunan kaptan Francesco Schettino’nun, gemiyi bütün yolcular kurtarılmadan terketme ve ölüme sebebiyet verme suçlarından yargılanacağı bildiriliyor.

İtalya’nın batı kıyısındaki Civitavecchia’dan kuzey batıdaki Savona’ya gitmekte olan Costa Concordia Cuma gecesi Giglio adası yakınlarında karaya oturmuştu.



Fotoğraf Galerisi

XS
SM
MD
LG