Erişilebilirlik

Pakistan'daTaleban Okul Bastı:141 Ölü


Saldırıdan sağ kurtulan öğrencilere eşlik eden bir asker
Saldırıdan sağ kurtulan öğrencilere eşlik eden bir asker

Pakistan’ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde ordu yönetimindeki bir liseye düzenlenen intihar saldırısında 132'si öğrenci 141 kişinin öldüğü, 120’nin üzerinde yaralı olduğu bildiriliyor

Pakistan’ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde ordu yönetimindeki bir liseye düzenlenen intihar saldırısında çoğu öğrenci en az141 kişinin öldüğü, 100’ün üzerinde yaralı olduğu bildiriliyor.

Askeri yetkililer ölenlerden 132'sinin yaşları12 ile 16 arasında değiyen öğrenciler olduğunu açıkladı. Ölenler arasında dokuz okul görevlisi bulunuyor.

Bir eyalet yetkilisi saldırıda 120 kişinin de yaralandığını açıkladı. Amerika'nın Sesi muhabiri 100'ü aşkın yanalanın çocuklar olduğunu haber verdi.

Askeri üniforma giymiş militanların vücutlarına yerleştirdiği patlayıcılarla gerçekleştirildiği bildirilen saldırının sorumluluğunu Taleban üstlendi.

Pakistan ordu sözcüsü saldırıyı gerçekleştiren 6 Taleban militanının öldürüldüğünü, diğer olası saldırganları yakalama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Peşaver kentinin yoğun güvenlikli bölgesinde yer alan okula giren saldırganların, o sırada sınavda olan öğrencilere rast gele ateş açtığı bildiriliyor. .

Yetkililer, ölümlerin büyük bölümünün saldırının ilk dakikalarında gerçekleştiğini, hastaneye getirilen yaralıların çoğunun durumunun ağır olduğunu, dolayısıyla kayıp sayısının artmasından endişe ettiklerini bildiriyor.

Başbakan Navaz Şerif saldırıyı kınadı ve “bu tür barbarca tutumların Pakistan hükümetini yıldırmayacağını” söyledi ve Taleban’a yönelik yeni operasyonlar düzenleneceğini ifade etti. Bölgede 3 gün ulusal yas ilan edildi.

Pakistan Talebanı, saldırıyı ülkenin kuzeybatısındaki bölgelerde, kendilerine yönelik düzenlenen askeri operasyonlara yanıt olarak gerçekleştirdiğini duyurdu.

Taleban Okul Bastı: En Az 130 Ölü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG