Erişilebilirlik

Taleban NATO Askerlerine Saldırdı: 6 Ölü


Afganistan’daki NATO askeri hava üslerinden en büyüğü olan Bagram yakınlarında devriye gezen Amerikan ve Afgan askerlerine düzenlenen intihar saldırısında 6 asker öldü, 3 asker yaralandı.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan NATO Sözcüsü Albay Michael Lawhorn, motosikletle düzenlendiğini belirttiği saldırıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, ölen askerlerin milliyetinin henüz tespit edilemediğini açıkladı.

Saldırının sorumluluğunu Taleban üstlenirken, olayda en az 19 kişinin öldüğünü ve ölenlerin çoğunun da Amerikan askeri olduğunu iddia etti.

Saldırının gerçekleştiği Bagram Hava Üssü, ülkenin başkenti Kabil’in 40 kilometre kuzeyinde bulunuyor. Üste bulunan yaklaşık 10 bin Amerikan askeri, terörle mücadele operasyonları yürütmenin yanı sıra, bölgedeki yerle güçlere eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyor.

Saldırıdan iki hafta önce, yine Amerikan askerlerinin konuşlandığı Kandahar hava üssüne Taleban militanları ağır silahlarla baskın düzenlemişti. Yaklaşık 29 saat süren baskında çoğu sivil 54’ten fazla kişi hayatını kaybetmişti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG