Erişilebilirlik

Taleban Pakistan'daki Bombalı Saldırıları Üstlenmedi


Taleban Pakistan'daki Bombalı Saldırıları Üstlenmedi
Taleban Pakistan'daki Bombalı Saldırıları Üstlenmedi

Taleban Pakistan’ın Peşaver kentinde en az 35 kişinin öldüğü, yüzü aşkın kişinin de yaralandığı bombalı saldırılarla ilgisi olmadığını bildirdi.

Örgüt sözcüsü İhsanullah İhsan, Kuzey Veziristan aşiret bölgesinde gazetecileri telefonla arayarak saldırıların Taleban tarafından düzenlendiği yolundaki haberleri yalanladı. Sözcü, “ sivilleri ve camileri hedef almıyoruz. Bizim hedefimiz Amerika ile işbirliği yapan güvenlik güçleridir” şeklinde konuştu.

Son haftaların en kanlı saldırısı Cumartesi akşamı Peşaver’in içinde otel, restoran ve mağazaların yeraldığı zengin Hayber Süpermarket semtinde büyük hasara yolaçtı.

İki bombanın patlatıldığı saldırıyla ilgili olarak polis 25 kişiyi sorguya çekti. Yetkililer soruşturma sonucu iki bombanın da uzaktan kumandayla patlatıldığının belirlendiğini açıkladı.

Görgütanıkları bir restoranla yanındaki mağazaların büyük ölçüde tahrip olduğunu, çıkan yangında elektriklerin kesildiğini, polis ve kurtarma ekiplerinin karanlıkta çalışmak zorunda kaldıklarını söylüyor.

Daha küçük olan ilk patlama halk, polis ve diğer görevlilerin olay yerine koşmasına yolaçmış, birkaç dakika sonra bölge büyük bir patlamayla sarsılmıştı.

XS
SM
MD
LG