Erişilebilirlik

Taleban Kandahar'da Karşılık Vereceğini Açıkladı


Taleban NATO ve Afgan kuvvetlerinin Kandahar’da başlatacakları büyük operasyona karşılık vermek amacıyla militanlarını bölgede topluyor

Taleban NATO ve Afgan kuvvetlerinin Kandahar’da başlatacakları büyük operasyona karşılık vermek amacıyla, militanlarını bölgede topluyor.

Associated Press haber ajansı ile İngiliz Sunday Times gazetesine açıklama yapan Taleban liderleri, operasyona karşı hazırlıklı olduklarını, kentteki militanların birçok yere bomba yerleştirdiğini ve saldırı planları yaptıklarını söyledi.

Amerikalı Orgeneral Stanley McChrystal, Başkan Obama’nın açıkladığı yeni Afganistan stratejisi çerçevesinde Kandahar’a büyük bir operasyona hazırlanıyor. Yeni strateji, Afgan hükümetinin, Taleban’ın kalesi olarak bilinen kentlerde kontrolü ele geçirmesini öngörüyor.

İtalya Dışişleri Bakanı, Afganistan’da tutuklanan üç İtalyan yardım görevlisinin serbest bırakıldığını açıkladı. Afgan güvenlik güçleri 10 Nisan’da güneydeki Laşker Gah kentinde bir İtalyan sağlık hayır kurumunun üç üyesini, tutuklamıştı. Yardım görevlileri Helman valisine suikast planlamakla suçlanmıştı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG