Erişilebilirlik

Taleban Kabil'deki Bombalı Saldırıyı Üstlendi


Kabil’de polis akademisine düzenlenen ve en az 27 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı Taleban üstlendi. Polis saldırıda 25’i aşkın kişinin de yaralandığını belirtti.

Bir emniyet yetkilisi, intihar bombacısının polis üniforması giydiğini ve derse girmeye hazırlanan polis akademisi öğrencilerinin arasına karıştığını bildirdi.

Bu olaydan birkaç saat önce Kabil’de bir yerleşim bölgesinin hemen yakınında bulunan askeri üs yanında bomba yüklü bir araç infilak etti. Bu saldırıda da 15 kişi öldü, 240 kadar kişi yaralandı. Ölü ve yaralıların büyük çoğunluğunun sivil olduğu açıklandı.

İlk saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı. Saldırıyla ilgili açıklama yapan Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, saldırıyı kim üstlenirse üstlensin, hiçbir kazanımı olmadığını söyledi. Gani, “sivilleri, özellikle de kadın ve çocukları öldürmek, Afganistan düşmanlarının ulusal güvenlik kuvvetlerimiz karşısında aldığı yenilgi ve çaresizliğinin göstergesi” diye konuştu.

Dün ayrıca Kabil havaalanı yakınlarında da bir patlama olduğu bildirildi. Yakında Amerikan özel kuvvetlerine ait bir üs bulunuyordu. Saldırıyla ilgili ayrıntı verilmedi.

Taleban, lideri Molla Muhammed Ömer’in uzun bir süre önce öldüğünü doğrulamasının üzerinden bir hafta sonra ilk kez bir saldırıyı üstlendi.

Taleban’ın yeni lideri Molla Ahtar Mansur’un Afgan hükümetiyle barış görüşmelerini sürdürmeye niyeti olup olmadığı bilinmiyor. Mansur geçen hafta yaptığı açıklamada, yalnızca “Afganistan’ı şeriat devletine dönüştürmek amacıyla cihada devam edeceklerini” söylemiş, barış görüşmelerine devam etmek dahil, tüm kararların şeriat esasları üzerine alınacağını vurgulamıştı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG