Erişilebilirlik

Taleban Afganistan’da NATO Konvoyuna Saldırdı


Afganistan’da Kararlı Destek (RS) misyonu yürüten NATO’nun Kabil’deki konvoyuna bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre beş kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

Kabil havaalanı yolunda saldırıya uğrayan NATO konvoyundaki personel ve ekipmanın zarar görmediği kaydedildi.

Taleban saldırıyı üstlenirken, örgütün sözcüsü Zabinullah Mücahit Afganistan’daki “işgal güçlerini” hedeflediklerini söyledi.

NATO konvoyuna yapılan saldırının öncesinde, Kabil’in güneyindeki Helmand bölgesinde benzer bir intihar saldırısı düzenlendi.

Helmand bölgesindeki Lashkargah kentinin polis merkezi yakınında meydana gelen patlamada, iki kişi ölürken 50’den fazla Afgan yaralandı. Yetkililer, kurbanların çoğunun, aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu sivil vatandaşlar olduğunu söyledi.

Bölge valiliği sözcüsü, bombalı araç saldırısından sonra polis merkezine ikinci intihar saldırısı girişiminde bulunan teröristin, üzerindeki bombayı patlatmadan önce Afgan güvenlik güçlerince öldürüldüğünü açıkladı.

Bu arada, yetkililer Uruzgan bölgesinde gece meydana gelen bir roket saldırısında 12 kişinin yaralandığını kaydetti. Valilik sözcüsü, Taleban tarafından atılan roketin aslında bir karakolu hedeflediğini ancak sivillere isabet ettiğini söyledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG