Erişilebilirlik

Taksim Dayanışması: 'Başbakanlığa Çağırılmadık'


Avukat Can Atalay, Başbakanlık’ta dün yapılan toplantıya katılan isimlerin Taksim Dayanışması’nı temsil etmediğini , zaten o kişilerin de bu durumu inkar etmediklerini savundu. Atalay, Başbakan’ın görüşeceği kişileri kendisinin seçtiğini, referandum kararını da görüşülen grupla paylaşmadığını iddia etti.

Hükümetten dört talepleri olduğunu belirten avukat Can Atalay, bu istekleri, “Gezi Parkı’nın park olarak kalması ve Atatürk Kültür Merkezi yıkımına ilişkin çabalara son verilmesi, Türkiye’nin tüm kamusal alanlarında ifade özgürlüğünün toplu kullanımının önündeki engellerin kaldırılması, yaralılarla ve ölen kişilerle ilgili olarak sorumlular hakkında soruşturma yapılarak ve derhal görevden alınmaları şeklinde sıraladı.
Can Atalay, durumun sakinleşmesinin Başbakan Erdoğan’ın yapacağı bir açıklamaya bağlı olduğunu belirtti.

Taksim Dayanışması’ndan Can Atalay’la yapılan söyleşiyi aşağıdaki ses dosyasından dinleyebilirsiniz.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:51 0:00
Linki indirmek için
  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG