Erişilebilirlik

Tadiç: 'Srebrenitza Özrü Avrupa Kültürünün Parçası Olduğumuzu Gösteriyor'


Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, parlamentonun 1995’teki Srebrenitza katliamı için özür dilemesinin tarihi bir olay olduğunu açıkladı. Tadiç bu özrün, Sırbistan’ın Avrupa kültürü ve uygarlığının ayrılmaz bir parçası olduğunu gösterdiğini savundu

Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, parlamentonun 1995’teki Srebrenitza katliamı için özür dilemesinin tarihi bir olay olduğunu açıkladı.

Tadiç bu özrün, Sırbistan’ın Avrupa kültürü ve uygarlığının ayrılmaz bir parçası olduğunu gösterdiğini savundu.

Sırbistan cumhurbaşkanı, bir başka ulusun mağdurlarına gösterilen saygının, yurtseverliğin en iyi ifade biçimi olduğunu da söyledi.

Parlamento, sekiz bin Boşnak’ın Sırplarca öldürüldüğü olayı önlemek amacıyla Belgrat hükümetinin yeterli girişimde bulunmamasından dolayı özür diledi.

Amerika ve Avrupa Birliği özür dilenmesini memnuniyetle karşıladı.

Bazı Bosnalı Müslümanlar ve Srebrenitza katliamından sağ kurtulanlar, özrün bir anlamı olmadığını, çünkü “soykırım” ifadesine yer verilmediğini söylüyor. Bu kişiler ayrıca katliamın sorumlularından Bosnalı Sırp komutan Ratko Mladiç’in hala Sırbistan’da gizlendiğine dikkati çekiyor.

Milliyetçi Sırp partileri de, Bosna iç savaşında Boşnak ve Hırvatların işlediği savaş suçlarına yer verilmemesinden rahatsız oldu.

XS
SM
MD
LG