Erişilebilirlik

Suudi Arabistan'la BlackBerry Arasında Anlaşma Sağlandı


Suudi Arabistan’da yetkililer, BlackBerry ile telefonun kısa mesaj hizmetinin kısıtlanması yönünde anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Bu konuda açıklama yapan Suudi yetkililer, adlarının gizli tutulması talebinde bulundu. Yetkililer, açıklama yapmalarının yasaklandığını belirtiyor.

BlackBerry ile yapılan anlaşma gereği, şirketin bilgisayar sunucularını Suudi Arabistan’a yerleştirmesinin öngörüldüğü ve böylece Suudi yetkililerin mesajları denetleyebileceği belirtiliyor. Yetkililer, BlackBerry’nin yeni bilgisayar sunucularını yerleştirme sürecinde olduğunu ve test aşamasının sürdüğünü de söyledi.

Suudi Arabistan, Cuma günü BlackBerry’nin akıllı telefonlarındaki veri transferini izleyemedikleri için kısa mesaj hizmetinin bu ay sonundan itibaren engelleneceğini bildirmişti.

Blackberry abonelerinin yaptığı veri transferi ülke dışından idare edildiği için bunun ulusal güvenliklerine tehdit oluşturduğunu savunan Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileri de hizmetlerde engellemeye gidileceğini açıklamıştı.

XS
SM
MD
LG