Erişilebilirlik

"Suriye Savaş Suçu İşledi"


"Suriye Savaş Suçu İşledi"
"Suriye Savaş Suçu İşledi"

Uluslararası Af Örgütü Suriye güvenlik kuvvetlerini savaş suçları işlemekle suçladı.

Kentteki operasyon sırasında tutuklanan 9 kişinin gözaltındayken öldürüldüğünü öne süren örgüt, Şam hükümetinin BM Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasını istedi.

Açıklamada, Tel Kelak'ta işlenen suçların insanlığa karşı işlendiği belirtiliyor ve demokrasi eylemcilerine karşı korkunç bir korku ve sindirme politikası uygulandığı vurgulanıyor.

Bu arada, dün Hama’da, 11 gösterici daha asker ve polisler tarafından vurularak öldürüldü. Tanlar ve zırhlı araçlar kentte kurdukları çemberi giderek daraltırken halk barikatlarla askeri birliklerin hareketini sınırlamaya çalışıyor.

Amerika ve İngiltere Şam hükümetinden askeri birliklerini derhal Hama’dan çekmesini istedi. Hama, Esat rejimine karşı muhalefetin en büyük merkezlerinden biri.

İnsan hakları grupları, Suriye’de Mart ayında başlayan rejim karşıtı gösterilerde en az bin 300 kişinin öldürüldüğünü tahmin ediyor.

Suriyeli yetkililerle ölenlerin terörist, dinci militan, asker ve polis olduğunu iddia ediyor.

Bu arada bir grup rejimle alay eden bir rap şarkısı yayınladı. "Moskova'nın Güçlü Kahramanları" adlı grup, klipte, Devlet Başkanı Beşar Esat ve rejimle alay ediyor, halkın hiç bir fikri olmadığını çünkü Esat'ın neşrettiği irfan ışığının tüm ülkeyi aydınlattığını ileri sürüyor.

XS
SM
MD
LG