Erişilebilirlik

Suriye’ye Gıda Yardımında Rekor


Dünya Gıda Programı Ekim ayında Suriye’ye yaptığı gıda yardımının bir önceki aya göre 2,7 milyondan 3,3 milyona çıkarak, rekor sayıda kişiye ulaştığını açıkladı. Ancak programın bağlı olduğu BM yetkilileri, dört milyon kişiye ulaşmak olarak belirlenen hedefe henüz ulaşamadıklarını bildirdi.

Gıda dağıtımında en büyük sorunun güvenlik olduğunu belirten yetkililer, yardım kuruluşlarının Halep ve Hassekeh kentlerinin büyük bölümlerine çatışmaların devam etmesi yüzünden hala ulaşamadıklarını söylüyor.

Programın Basın Sözcüsü Elizabeth Byrs, şiddetlenen çatışmalar nedeniyle özellikle başkent Şam civarında daha fazla bölgenin ulaşılamaz hale geldiğini bildirdi.

Bu bölgelerde acil yardıma ihtiyaç duyan Suriyeliler için kaygılı olduklarını belirten Byrs, çocuklar arasında görülen beslenme yetersizliği ile ilgili haberleri endişeyle izlediklerini, güvenlik sağlandığı taktirde bu bölgelere derhal yardım yapacaklarını kaydetti. Byrs, Kızılay’ın da haftalardır açlık ve sefalet çeken bölge halkına ek gıda yardımlarında bulunduğunu da söyledi.

Byrs, dokuz kez denemelerine rağmen çatışmalar nedeniyle bir yıldan fazla bir süredir 38 bölgeye yardım ulaştıramadıklarını açıkladı.

Geçen hafta 1,800 Suriyeli sivilin 38 ulaşılamayan bölgeden biri olan Muadamiye’den kaçmayı başardığı, ancak binlerce sivilin daha halen kuşatma altında olan bölgede zor şartlar altında bulunduğu bildiriliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG