Erişilebilirlik

"Suriye'nin Kimyasallarının Üçte Biri İmha Edildi"


Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü uzmanları inceleme yaparken
Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü uzmanları inceleme yaparken
BM Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü, Suriye’de yürüttüğü operasyonda kimyasal silah stoklarının yaklaşık üçtebirinin ülke dışına çıkarıldığını ya da tahrip edildiğini bildiriyor.

Ortak operasyonu yürüten Hollandalı diplomat Sigrid Kaag, kimyasal malzemeleri imha işlemlerinin hızlandığını ve programın tümüyle tahribi için konan sürenin Haziran sonunda dolmasına kadar çalışmaların tamamlanabileceğini açıkladı.

Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü, geçen yıl varılan ABD-Rusya anlaşma çerçevesinde iki parti kimyasal malzemenin daha yüzlerce ton toksin imha edecek özel donanımlı Amerikan gemisine taşınmak üzere Suriye’nin Lazkiye limanına vardığını doğruladı.

Örgüt, Suriye’nin tüm kimyasalları topraklarından Nisan sonuna kadar çıkartmayı öngören yeni bir plan sunduğunu da bildirdi.Şam hükümeti Aralık ve Şubat aylarında tanınan sürelerde kimyasal malzeme teslimini gerçekleştirmemiş, bu da diplomatik çevrelerde 201 yılının ortası olarak belirlenen nihai süre içinde bu hedefin gerçekleşmeyeceği kaygısı yaratmıştı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG