Erişilebilirlik

Suriyeliler'i Bu Kış Büyük Zorluklar Bekliyor


Tüm dünya, geride bıraktığımız yaz mevsimi boyunca, Avrupa hayallerini gerçekleştirmek için yasadışı yollarla Ege Denizi’ni aşarak kendilerine yeni bir hayat kurmak isteyen Suriyeli mültecilerin ölüm yolculuğuna çıkmasına tanık oldu. Havaların soğuması, denizdeki bu trafiğin hızını kesse de tamamen durmasına yetmedi. Bölgeden hemen her gün acı haberler gelmeye devam ediyor.

Şimdi ise Suriyeli mülteciler havaların soğuması ile başka tehlikelerle karşı karşıya. Yaklaşan kış, Suriye’de yaşayan ancak evleri yıkık, yolları bozuk Suriyeliler için olduğu kadar ülkelerinden kaçıp kamplara yerleşmiş mülteciler için de birçok zorlukla baş etmek anlamına geliyor.

Yardım Koordinasyon Heyeti (ACU) ve Yardım ve Kalkınma Birliği adlı iki kurum, Suriyeli mültecilerin kış şartlarında baş etmek zorunda kalacakları zorluklara dikkat çekmek için birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Assistance Coordination Unit (ACU) Başkanı Orhan Muhammed, her yıl kış aylarında soğuk ve dondurucu hava şartları nedeniyle yüzlerce Suriyeli’nin ölümüyle sonuçlanan trajik tabloların engellenmesi için Birleşmiş Milletler’e bağlı kuruluşlara ve sivil toplum örgütlerine acil yardım çağrısında bulundu.

Muhammed ayrıca, Ürdün, Lübnan ve Irak gibi ülkelerde bulunan Suriyeli mülteci kamplarının tehlikeli, neredeyse yıkılacak kadar kötü koşullarda olduğunu ve mevcut durumlarının sığınmacıları soğuktan koruyamadığını da vurguladı.

Geçen yıl kış aylarında yaşanan ve yüzlerce yaşlı, çocuk ve kadının ölümüne yol açan kötü kamp koşullarının acil olarak düzeltilmesinin zorunluluk olduğuna dikkat çeken Muhammed, bir daha böyle acıların yaşanmaması için birçok yardım kuruluşunun konuyla ilgili çok acil bir dizi önlem alması gerektiğini ifade etti.

Internal Association for Relief and Development Direktörü Hamza El- Abdullah da konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Kış geliyor. Kar ve soğuk hava birçok Suriyeli'nin hayatını kaybetme riskini ortaya çıkarıyor. Biz Suriyeliler’in soğuk hava yüzünden hayatlarını kaybetmemeleri için Birleşmiş Milletler kuruluşlarına ve diğer yardım kuruluşlarına bu konuda önlemler alınması için sesleniyoruz.”

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG