Erişilebilirlik

Suriyeli Mülteciler Kışla Mücadele Ediyor


Suriyeli Mülteciler Kışla Mücadele Ediyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:49 0:00
Orta Doğu’nun bazı bölgelerini etkisi altına alan soğuk hava dalgası özellikle Suriyeli mültecileri fena vurdu. Hava koşullarının daha da sertleşmesi bekleniyor.

İç savaş yüzünden yurtlarından kopan milyonlarca Suriyeli’nin yaşadığı sefalet erken gelen kışla birlikte daha da arttı.

Doğu Lübnan’daki derme çatma kamplarda yaşayan mülteciler yoğun kar ve şiddetli soğukla mücadele ediyor.

Ömer, “İnanın durum çok kötü. Mazota ve çadıra ihtiyacımız var. Kimse bize yardım etmiyor,” diyor.
e center in Beirut the challenges are clear. Spokeswoman Roberta Russo.

Beyrut’taki Birleşmiş Milletler mülteci kampında ihtiyaçlar çok açık. BM Mülteciler Dairesi Sözcüsü Roberta Russo, “Lübnan’da 830 bin Suriyeli mülteci var ve bunların çadırda yaşayan 120 bini için endişeleniyoruz. Soğuk hava koşullarından çok kötü etkilenen binlerce aile ve çocuk sözkonusu,” şeklinde konuşuyor.

Yarım milyon mülteciye ev sahipliği yapan Ürdün’deyse daha kar yağmamasına rağmen koşullar kötü. Zatari’deki BM kampında çadırlara sızan yağmur kamp alanını da çamura dönüştürmüş.

Ebu Rıfat, “Bir trajedi bitti derken biri başladı. Zatari’de belki kar yok ama yağmur ve soğuk da en az kar kadar kötü. Trajik koşullarda yaşıyoruz,” diyor.

Bu yıl mültecilerin geçirdiği üçüncü kış. Daha iyi koşullarda konaklama şansları hala çok düşük. Uluslararası Af Örgütü Avrupa ülkelerinden daha güvenli barınaklar sağlamasını istedi.

Kış şartları Suriye’de kalanları da kaygılandırıyor. Başkent Şam’da halk soğukla başa çıkabiliyor ancak şehir dışında yaşayanların durumu kötü.

Ahmet Abdin, “Isınmak için mazot veya benzeri yakıt bulamayanlar var. Bazıları da evsiz kaldı,” diyor.

Dünya Gıda Programı, Şam yöresindeki bölgelerde yemek yapmak ve ısınmak için yakıt dağıtmaya başladı.

Ancak savaş ve kötü hava koşulları bazı bölgeleri etkilemeye devam ediyor. Daha kışın başında insan hakları grupları çocukların soğuktan ölmeye başladığını söylüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG