Erişilebilirlik

Muhaliflerden AB'ye Acil Silah Çağrısı


Suriye Ulusal Konseyi, Suriyeli isyancılara silah sevkine izin kararı alan Avrupa Birliği'nden, silahsız sivilleri korumak için derhal silah sevkiyatına başlamasını istedi

Suriyeli muhalifler, silah ambargosunu yenilememe kararı alan Avrupa Birliği’nden derhal kendilerine silah göndermesini istedi.

Suriye Ulusal Konseyi’nden yapılan açıklamada ‘silahsız sivillere yönelik saldırılar’ı engellemek için Avrupa Birliği’nin bir an önce direnişçilere silah göndermeye başlaması gerektiği bildirildi.

Avrupa Birliği’nin aldığı karar, Avrupa ülkelerinin silah gücü yetersiz kalan Suriyeli muhaliflere silah göndermesine izin veriyor. Ancak İngiltere ve Fransa gibi muhalifleri silahlandırma taraftarı ülkeler bile şimdilik Suriyeli isyancılara silah göndermek gibi bir planları olmadığını belirtiyor.

Bazı ülkelerinse Amerika ve Rusya’nın önerdiği barış konferansında herhangi bir ilerleme kaydedilip kaydedilmeyeceğini izlemek için beklemede olduğu bildiriliyor.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Amerika’yı, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’ne sunulan tek taraflı karar tasarısını destekleyerek barış çabalarını engellemekle suçladı. Karar tasarısı, BM İnsan Hakları Konseyi'nde bugün görüşülecek.

Suriye Hükümeti’nin sivillere karşı ağır silah kullandığı iddiasını kınayan karar tasarısının çifte standart uyguladığını belirten Lavrov, bu tür girişimlerin siyasi çözümü zorlaştırdığını öne sürdü.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG