Erişilebilirlik

Suriyeli İsyancılar İsrail-Suriye Arasındaki Geçiş Noktasını Ele Geçirdi


Golan Tepeleri’nde İsrail’le ateşkes hattı boyunca uzanan Kuneytra sınır geçidi, Suriye ve İsrail arasındaki tek geçiş noktası

Beşar Esat karşıtı Suriyeli isyancılar Golan Tepeleri’nde İsrail’le ateşkes hattı boyunca uzanan sınır geçişini ele geçirdi.

İsyancılar, Suriyeli güçlerle girdikleri çatışma sonrasında Kuneytra sınır geçidini kontrol altına aldı.

Suriye ve İsrail arasındaki tek geçiş noktası olan Kuneytra’da Birleşmiş Milletler barış gücü devriye geziyordu. Avusturya Savunma Bakanlığı’ndan bir sözcü, barış görevlilerinin geçitten geri çekildiğini ve hiçbirinin zarar görmediğini bildirdi.

Suriye ve İsrail’in kontrolünde olan Golan Tepeleri’ndeki bölgeyi onyıllardır Birleşmiş Milletler koruyor.

Geçtiğimiz ay bir grup Suriyeli isyancı dört barış gücü görevlisini birkaç gün boyunca tutmuş, sonra serbest bırakmıştı.

Öte yandan Amerika, İran’a ve Hizbullah örgütüne, Suriye’deki güçlerini geri çekmesi çağrısında bulundu. Amerika’nın gerekçesi, Suriye Ordusu’nun Kuseyr kentini yeniden ele geçirebilmek için İran ve Hizbullah’tan destek alması.

Suriye Ordusu üç hafta süren saldırılardan sonra bir yıldan fazla süredir isyancıların elinde olan Kuseyr kentinin kontrolünü ele geçirmişti.

Saldırıyı kınayan Beyaz Saray, Esat güçlerinin kenti tek başlarına ele geçirmediklerinin açık seçik ortada olduğunu bildirdi. Açıklamada ayrıca her iki tarafın da insani yardım kuruluşlarının kente girmesini sağlaması gerektiği belirtildi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG