Erişilebilirlik

Suriyeli İsyancı Komutan Yaralandı


Özgür Suriye Ordusu komutanı Albay Riyad el- Esad geçen Eylül'de bilinmeyen bir yerde açıklama yaparken
Özgür Suriye Ordusu komutanı Albay Riyad el- Esad geçen Eylül'de bilinmeyen bir yerde açıklama yaparken
Özgür Suriye Ordusunun bir komutanının Suriye’nin doğusunda bir kenti ziyaret ederken patlayan bomba sonucu yaralandığı bildiriliyor.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü ayaklanmanın ilk günlerinde Suriye ordusundan firar eden Albay Riyad el- Esad’ın patlamada bir bacağını kaybettiğini açıkladı. Özgür Suriye Ordusu komutanının Türkiye’ye götürülerek bir hastanede tedavi altına alındığı, hayati bir tehlike bulunmadığı haber veriliyor.

Muhalif eylemciler bombanın Albay el-Esad'ın bindiği aracın altına yerleştirildiğini belirterek olayı suikast girişi olarak tanımladı.

Bu arada Şam’ı merkezindeki n askeri karargah, otel opera ve devlet televizyonu binasının bulunduğu Umayyad Alanına havan ateşi açıldı. Resmi haber ajansı SANA, açılan ateşte iki kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi.

Öteyandan görevinden istifa eden Suriye Ulusal Koalisyonu başkanı Muaz el-Katip Salı günü Katar’da yapılacak Arap Birliği toplantısına katılacağını açıkladı. El-Katip Doha’da iki gün sürecek toplantıda bir konuşma yapacağını da söyledi.

Suriye Ulusal Koalisyonu lideri Mouaz el-Katip Facebook ‘unda yayınladığı istifasında uluslararası topluluğun Suriye halkına kendisini hükümet kuvvetlerine karşı koruması için yeterince yardım etmemesinden şikayet etti.

Katip istifasıyla koalisyon üyeleri belirli “kırmızı çizgileri” geçerse istifa edeceğine ilişkin daha önce verdiği sözünü yerine getirdiğini de söyledi. Katip, bu çizgilerin ne olduğunu açıklamadı.

Katip geçen hafta koalisyonun İstanbul’da düzenlenen toplantıda Amerika eğitimli Hasan Gitto’yu geçici başbakan olarak atamasına karşı çıkmıştı. Gitto’nun atanması koalisyon başkanı olarak Katip’in otoritesini zayıflatmıştı.

Bu arada Özgür Suriye Ordusu Hitto’yu başbakan olarak tanımadığını açıkladı. Ordu sözcüsü Hitto’nun atanmasının usulsüz olduğunu çünkü adaylığı üzerinde görüş birliği olmadığını önesürdü.

Hitto toplantıda kullanılan 48 oydan 35’ini almış ancak bazı önde gelen üyeler kendisini Müslüman Kardeşler ve Katar gibi dış güçlerin piyonu olmakla suçlayarak oylamayı boykot etmişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG