Erişilebilirlik

Suriyeli General Türkiye'ye Sığındı


Suriyeli bir generalin 11 subayla birlikte Türkiye’ye sığındığı bildirildi.
Reuter haber ajansına göre bir Türk yetkili Lazkiye kentinin emniyet müdür yardımcısı olan tuğgeneralin adını vermedi ancak Sünni olduğunu açıkladı.

Halen 20 general ve çok sayıda Suriyeli subay Türkiye’ye sığınmış bulunuyor. Çoğu çok sıkı korunan Hatay'ın sınır kasabası Apaydın’daki kampta kalan subaylar buradan Türkiye’nin lojistik desteğiyle isyancıların Suriye içindeki operasyonlarını yönetiyor.

Öteyandan Suriye ordusunun tank, top ve helikopter kullanarak Halep’te günlerdir direnen isyancıları mevzilerinden çıkartmak için giriştiği saldırı devam ediyor.
Şam hükümeti isyancıları gerilettiğini önesürürken devlet medyası ordu birliklerinin isyancıları Selahaddin mahallesinden çıkarttığını bildirdi.

Haber isyancılar tarafından yalanlanırken bağımsız kaynaklarca doğrulanamadı.
Bu arada BM İnsan Hakları Dairesi başkanı Valerie Amos son iki gün içinde Halep bölgesinden 200 bin kişinin kaçtığını, kaç kişinin çatışmalarda mahsur kaldığının bilinmediğini açıkladı.

Çatışmalar şiddetlenirken Suriye Dışişleri Bakanı Veli Muallim Şam’ın öndegelen müttefiği İran’a daha önce açıklanmayan bir ziyaret yaptı.
Muallim Tahran’da düzenlediği basın toplantısında Halep’te toplanan “Suriye karşıtı güçlerin” mutlaka yenilgiye uğratılacağını söyledi;Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’ı İsrailli birlikte isyancılara destek vermekle suçladı.

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Esad hükümetini devrilmesi halinde bölge ve dünya için son derece olumsuz sonuçlar doğruacağı uyarısında bulundu. Salihi, Suriye’de bir iktidar boşluğu olursa yeni bir hükümetin kolayca kurulacağını düşünmenin “hayal” ve “saflık” olacağını söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG