Erişilebilirlik

Suriye'den Türkiye'ye Yeni Akın


Suriye'den Türkiye'ye Yeni Akın
Suriye'den Türkiye'ye Yeni Akın

Suriye ordusunun saldırısı üzerine yüzlerce mülteci sınırdan Türkiye’ye kaçmaya başladı.

Kızılay, sınır kasabası Khirbet el-Couz’a tank desteğinde giren Suriye birliklerinin en az 600 yeni mültecinin kaçmasına neden olduğunu açıkladı.

Kızılay başkanı Tekin Küçükali, Türkiye’nin halen 11 bin Suriyeli mülteciyi barındırdığını bildirdi. Küçükali, Kızılay’ın çoğu çatışmalar ve ilerleyen tanklardan kaçan mültecilerin acil ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını söyledi.

Türk yetkililer, sınırın Suriye tarafında en az 11 bin mültecinin daha kaçmaya hazır olduğunu tahmin ediyor.

Öteyandan Avrupa Birliği Suriye’ye karşı yaptırımları genişletirken, 23 kişi ve kuruluşun yer aldığı listeye üçü İranlı yedi kişiyi daha ekledi.

Sözkonusu kişilerin Avrupa’daki mal varlıklarını donduran ve seyahat yasağı getiren listede Devlet Başkanı Beşar Esad da bulunuyor.

Listeye yeni eklenen İranlı ve diğer kişilerin Suriye hükümetine muhalefeti ezmesi için askeri malzeme ve destek sağladığı öne sürülüyor.

Avrupa Birliği’nin yeni yaptırımları Cuma günü uygulamaya koyması bekleniyor.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim AB yaptırımlarını, Suriye halkına zarar veren bir “savaş eylemi” diye tanımlayarak kınadı. Muallim, Şam’da düzenlediği basın toplantısında, yabancıların Suriye’nin içişlerine müdahele etmesini reddetti ve Avrupa diye bir yer tanımayacaklarını söyledi.

XS
SM
MD
LG