Erişilebilirlik

Erdoğan, Esad'ın Özel Temsilcisiyle Görüştü


Erdoğan, Esad'ın Özel Temsilcisiyle Görüştü
Erdoğan, Esad'ın Özel Temsilcisiyle Görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın özel temsilcisi Hasan Türkmani ile görüştü. 2 saat 40 dakika süren görüşmede sınır bölgesindeki karışıklıklar ve mülteci göçünü sona erdirme yolları ele alındı. Suriyeli özel temsilci Türkmani, görüşme öncesi yaptığı açıklamada Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin “konuk” olduğunu belirtti. Türkmani ve beraberindeki heyette Dışişleri Bakan Yardımcısı Abdülfettah Ammaru da bulundu.

Şam hükümeti öldürülme korkusuyla Türkiye’ye kaçanların geri dönmesini istiyor.

Devlet haber ajansı SANA, yüzlerce tank ve binlerce askerin kentteki operasyonundan sonra, Cisr el Şuhur’a sükûnetin hâkim olduğunu bildirdi. Ajans geri dönecek mülteciler için ilaç ve gıda dahil hertürlü yardımın sağlanacağını da bildirdi.

Bu arada askeri operasyon yüzünden Türkiye’ye sığınan Suriyeli sivillerin sayısı 8 bin 500’ü aştı. Devlet Bakanı Cemil Çiçek, sığınmacıların neredeyse yarısının çocuklardan oluştuğunu açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Salı günü Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat’ı telefonla arayarak, şiddet olaylarına son verilmesini istedi.

Suriye’de Mart ayından beri devam eden rejim karşıtı gösterilerde en az 1,300 siville 340 asker ve polisin öldüğü önesürülüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG