Erişilebilirlik

Suriye’de Türk İşçilerine Ait İki Araca Ateş Açıldı


Suriye’de Türk İşçilerine Ait İki Araca Ateş Açıldı
Suriye’de Türk İşçilerine Ait İki Araca Ateş Açıldı

Dört Türk işçisi, Suudi Arabistan'daki işlerine gitmek için Suriye topraklarından geçtikleri sırada kimliği bilinmeyen silahlı kişilerin saldırısına uğradı

Türkiye’yle Suriye arasındaki ilişkiler daha da gerinleşirken, içinde dört Türk işçisi bulunan iki araç Suriye’de saldırıya uğradı.

Amerika’nın Sesi muhabiri Henry Ridgwell’in Cilvegözü sınır kapısından bildirdiğine göre, Suriye’de şiddet olayları tırmanırken, Türkiye sınırı yakınında içinde dört Türk işçisinin bulunduğu iki araca ateş açıldı. Perşembe gecesi İdlib yakınlarında meydana gelen olayda bir kişi yaralandı.

Araçlardan birini kullanan Nesim Zeytinci, Amerika’nın Sesi mikrofonlarına olayı şöyle anlattı:

Nesim Zeytinci
Nesim Zeytinci


“Suriye topraklarında araçlarımızı kullanırken, bir köprüden geçtiğimiz sırada kimliğini bilmediğimiz silahlı kişilerin saldırısına uğradık. 500 metre kadar ateş altında yol aldıktan sonra bir mahalleye girdik ve orada bize yardım ettiler. Bir ambulans geldi ve yaralı yolcuyu hastaneye götürdü.”

Araçlardaki iki sürücü ve iki yolcudan sadece bir yolcunun bacağından yaralandığı bildiriliyor. Yaralı yolcu önce İdlib’te hastaneye kaldırılıp ilk tedavisi yapıldıktan sonra Antakya Hastanesi’ne nakledildi.

Suriye’de üzerlerine ateş açılan dört kişinin, çalıştıkları Suudi Arabistan’a gitmekte olduğu belirtildi. İki araçta da Suudi Arabistan plakası olduğu bildirildi.

Bu olaydan önce de Türk kamyon sürücüleri Suriye’de, Türk sınırına yakın bölgelerde saldırıya uğramıştı. Kasım ayında da Suudi Arabistan’dan dönen hacıları taşıyan bir otobüs, Suriye topraklarında ateş altında kalmış, iki yolcu yaralanmıştı.

Türkiye’yle Suriye arasındaki ilişkiler, Türkiye’nin Suriye’ye karşı politikasını sertleştirmesi ve yeni yaptırımlar uygulamaya başlamasından sonra daha da gerginleşti.


XS
SM
MD
LG