Erişilebilirlik

Suriye'de Tahliye Konvoyuna Saldırı


Still image shows a cloud of black smoke rising from vehicles in the distance in what is said to be Aleppo's outskirts, Syria April 15, 2017.
Still image shows a cloud of black smoke rising from vehicles in the distance in what is said to be Aleppo's outskirts, Syria April 15, 2017.

Suriye'nin Raşidin bölgesinde sivillerin tahliyesi sırasında bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 39 kişi yaşamını yitirdi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıda Şii sivillerin hedef alındığını açıkladı. Fua ve Kefraya kasabasının sakinleri, evlerini terkederek Halep’e gitmeye çalışırken bombaların hedefi oldu.

Hizbullah’a bağlı bir basın organı, saldırının bombalı araçla düzenlendiğini ve 40’a yakın sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise ölü sayısını 24 olarak açıkladı.

Tahliye, Şiilerin ve hükümet yanlısı savaşçılara karşılık, yüzlerce Sünni savaşçı ve ailesinin Madaya’dan Şam’a gönderilmesi anlaşmasının bir parçasıydı.

Ancak anlaşma gecikince tahliye otobüsleri Cuma gününden bu yana muhaliflerin kontrolündeki bölgeden çıkarak hükümet kontrolündeki Halep’e geçmek için bekletiliyordu.

Saldırının ardından Ramusah’ta bekletilen Sünniler ise hükümetin intikam saldırısı yapmasından korkuyor. Saldırıyı kimlerin gerçekleştirdiği ise hala belirsiz.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG