Erişilebilirlik

"Suriye'de Saat Başı Bir Kişi Kayboluyor"


"Suriye'de Saat Başı Bir Kişi Kayboluyor"
"Suriye'de Saat Başı Bir Kişi Kayboluyor"

Küresel bir eylemci grubu, Suriye’de Mart ayından buyana süren hükümet karşıtı ayaklanmada kayıp kişi sayısının 3 bini bulduğunu açıkladı.

Avaaz adlı kuruluş, bu rakkamın Suriye’de saat başı ortalama bir kişinin kaybolduğunu gösterdiğini de bildirdi.

Kuruluş, bu açıklamaları yaparken Suriye’ye kaybolma olaylarını soruşturacak bir uluslararası heyete izin vermesi için baskı kampanyası başlattı.

Dünyanın dörtbir yanında 9 milyon 775 bin üyesi olduğunu önesüren Avaaz, halklara ülke yönetiminde daha fazla sözhakkı verilmesini amaçlıyor.

Öteyandan Associated Press ajansı Suriyeli insan hakları gruplarının verdiği bilgilere dayanarak askeri birliklerin Şam’ın bir mahallesini taradığını ve yüzüaşkın kişiyi tutukladığını bildirdi.

İnsan hakları gruplarına göre Çarşamba günü Şam yakınlarındaki Kanaker kasabasında operasyon düzenleyen askeri birlikler 11 kişiyi öldürdü, en az 250 kişiyi de tutukladı.

Suriye ordusunun baskısına rağmen hükümet karşıtı gruplar hemen hergün Devlet Başkanı Beşar Esad’ın istifasını isteyen gösteriler düzenliyor.

İnsan hakları grupları, dört aydır süren çatışmalarda en az 1,600 sivilin Suriye güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü önesürüyor.

XS
SM
MD
LG