Erişilebilirlik

Suriye'de Rus Uçakları Sivilleri mi Vurdu?


Suriye’nin kuzeybatısında isyan güçleri kontrolündeki İdlib kentine Pazar günü düzenlenen hava saldırısında az 36 kişinin öldüğü bildiriliyor. Bölgedeki kurtarma ekipleri ve insan hakları örgütleri, saldırıları Rus savaş uçaklarından yapıldığını tahmin ediyor.

Merkezi İngiltere’de bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü, saldırıda ölenlerin çoğunun Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat’ı destekleyen isyan güçlerine bağlı grup mensupları olduğunu açıkladı. Ancak bölgeden bildiren kurtarma ekipleri, kenti hedef alan 6 hava saldırılarının vurduğu yerleri kalabalık bir pazar yeri, çok sayıda devlet binası ve yerleşim yerleri olarak açıkladı.

150’den fazla kişinin de yaralandığı saldırılar sonucu bazı yaralılar, Türkiye’deki Suriye sınırına yakın hastanelerde tedavi altına alındı.

Moskova yönetimi, 30 Eylül’de Suriye’de başlattığı hava saldırılarında terörist grupları hedef aldığını iddia etse de, Amerika ve müttefiki ülkeler, Rusya’nın hedefinde IŞİD değil, Batı’nın da desteklediği Esat karşıtı isyan güçleri olduğunu savunuyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG