Erişilebilirlik

Suriye'de Ölü Sayısı Yükseliyor


Şam’ın bazı bölgelerinde Suriye ordusu ve isyancılar arasında ağır çatışmalar yaşandığı bildiriliyor.

İnsan hakları eylemcileri, Şam’ın hemen dışında bulunan Daraya’da ev ev arama yapıldığını, Hacer el Esved mahallesinde de çatışmalar yaşandığını belirtti.

Suriye İnsan Hakları Gözlem adlı örgüt, çatışmalarda 10 askerin isyancılar tarafından öldürüldüğünü açıkladı. Amerika’nın Sesi’ne konuşan bir örgüt yetkilisi, Şam’daki çatışmalarda bir gün önce en az 41 kişinin öldüğünü söyledi.
Merkezi İngiltere'deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü ülke çapında 59'u sivil yaklaşık 100 kişinin öldüğünü bildirdi. Örgüt Çarşamba günkü ölü sayısının ise 200 olduğunu önesürdü.
Çatışmalar ayrıca kuzeydeki Halep’te de devam ediyor. Halep’teki çatışmalarda isyancılara yabancı savaşçıların da katıldığı gelen haberler arasında.

Şam'dan Ankara'ya suçlama

Öte yandan Şam’da konuşan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Türkiye’yi isyancılara silah vermekle suçladı. Mikdad, “Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bölgesel güçler, silahlı gruplara, terör örgütlerine gelişmiş silahlar sağlıyor. El Kaide üyelerinin de aralarında bulunduğu teröristlere Türkiye üzerinden Suriye’ye serbest geçiş sağlanıyor,” diye konuştu.

Bu arada Türk ve Amerikalı yetkililer, Ankara’da ilk “operasyonel planlama” toplantısını yapıyor. Toplantı, Suriye’de yaşanan krize karşı alınacak askeri, istihbarat ve siyasi tedbirleri koordine etmeyi amaçlıyor.

Suriye’deki çatışmalar komşu Lübnan’a da sıçramış durumda. Son olarak Lübnan’ın Trablus kentinde Esad yanlısı ve karşıt güçler arasında silahlı çatışma çıktı. Ancak Lübnanlı liderlerin araya girmesiyle ateşkes sağlandı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG