Erişilebilirlik

Suriye’de İntihar Saldırısında Ölenler İçin Cenaze Töreni Yapıldı


Arap basınında yayınlanan bir karikatür
Arap basınında yayınlanan bir karikatür

Şam’da dünkü bombalı saldırıda hayatını kaybeden çoğu polis 26 kişi binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi

Hükümet 60 kişinin de yaralandığı saldırıyı terörist eylem olarak nitelemiş ve katliamdan rejim karşıtı grupları sorumlu tutmuştu. Yetkililer saldırıya ''demir yumrukla'' karşılık verileceğini söylerken; muhalefet, eylemin devlet tarafından düzenlendiğini öne sürdü. Rejim karşıtlarına göre hükümet kendini dünya kamuoyuna mağdur taraf olarak göstermek istiyor.

Özgür Suriye Ordusu da olayda rolü olmadığını açıkladı ve uluslararası bir komisyonun saldırıyı soruşturmasını istedi. İki hafta önce yine Şam'da ve Cuma günü meydana gelen çifte intihar saldırısında da 44 kişi hayatını kaybetmişti.

Muhalefete göre, dünkü intihar saldırısından sonra çeşitli kentlerde, en az 17 eylemci polis ve askerler tarafından öldürüldü.

Arap Birliği yarın Kahire’de toplanarak Suriye’deki gelişmeleri ve Esad rejiminin barış planına uyup uymadığını için bu ülkeye gönderdiği gözlemcilerin çalışmalarını değerlendirecek. Barış planı, askerlerin kışlalarına çekilmesini ve eylemcilere karşı güç kullanmaya son verilmesini öngörüyor.

Rejim karşıtları gözlemcileri hükümetin baskı politikasına alet olmakla suçluyor.

Dünyadaki halk hareketlerin izleyen bir örgüte göre Suriye’de son 9 ay içinde en az 7,000 sivil öldürüldü. “Avaaz” adlı İnternet sitesinde yayınlanan rakam Birleşmiş Milletler’in tahmininden 2 bin daha fazla.
Dün gece Biniş (İdlib)

Şam’ın Kara semti

Humus:

Bugün Sarakıp (İdlib)

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG