Erişilebilirlik

Suriye'de Kürt Liderin Cenaze Töreninde Ateş Açıldı


Humus, Suriye - 7 Ekim, 2011
Humus, Suriye - 7 Ekim, 2011

Suriye'de Kürt muhalefet lideri Maşal Tammo'nun cenaze töreninde askerler halkın üzerine ateş açtı, en az bir kişi hayatını kaybetti. Olay sırasında bir kişi de yaralandı.

Tammo'nun öldürülmesini ülkenişn kuzeydoğusundaki Kamışlı kasabasında 50 bin kişi protesto etti. Slogan atan göstericiler, Suriye devlet başkanı Beşar Esad'ın çekilmesini istedi.

Suriye'nin önde gelen muhalefet üyelerinden olan Tammo dün evinde kimliği belirsiz bir kişi tarafından vurularak öldürüldü.

Tammo muhalefeti temsil eden Suriye Ulusal Konseyi'n üyesi ve Kürt Geleceği Partisi'nin kurucu üyelerindendi. Dünkü saldırıda Tammo'nun oğlu da yaralanmıştı.

Esad rejiminin muhalefet üyelerine saldırıları sürüyor. Dün ayrıca muhalefet liderlerinden Riad Seif de Şam'da bir caminin önünde dövülmüştü.

Amerikan yönetimi muhalefet üyelerine düzenlenen saldırıları kınadı. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Amerika barışçı muhalefet üyelerine uygulanan şiddeti sert bir şekilde reddediyor ve evrensel haklara sahip olmayı hakeden cesur Suriye halkının yanında yer alıyor."

Beyaz Saray Suriye liderinin çekilmesi gerektiğini yineledi. Beyaz Saray açıklamasında, "Başkan Esad bu tehlikeli yolda daha fazla ilerlemeden derhal görevden çekilmeli," sözlerine yer verildi.



STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG