Erişilebilirlik

Suriye'de Kürt Azınlığa Vatandaşlık Hakkı


Suriye'de Kürt Azınlığa Vatandaşlık Hakkı
Suriye'de Kürt Azınlığa Vatandaşlık Hakkı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ülkenin kuzeydoğusunda yaşayan Kürt azınlığa vatandaşlık hakkı tanıdı. Resmi haber ajansları, Esad’ın bugün konuyla ilgili bir kararname imzaladığını bildiriyor.

Esad geçen hafta, 1962 yılında yapılan ve onbinlerce Kürt’e vatandaşlık hakkı tanımayan nüfus sayımıyla ilgili bir gözden geçirme çalışması başlatmıştı.

Suriye’deki Kürtler, ayırımcılığa uğradıklarını ve vatandaşlık hakkına sahip olmadıkları için iş bulmakta zorlandıklarını söylüyor.

Beşar Esad’ın Kürtlerle ilgili kararı, daha fazla özgürlük isteğiyle gösteriler yapan protestocuların isteklerini karşılamayı amaçlıyor.

Şam yönetimi muhafazakarları da memnun etmek için ülkedeki tek kumarhaneyi kapatma kararı aldı, öğretmenlerin peçe giymesini yasaklayan uygulamaya da son verdi.

Beşar Esad, gösterilerden sonra, bazı reform planları da açıkladı. Bu reformlar arasında olağanüstü hal uygulamasının kaldırılması ve bazı yöneticilerin değiştirilmesi de var. Ancak bu planlar protestocuları memnun etmişe benzemiyor.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG