Erişilebilirlik

Suriye'de Kanlı İntihar Saldırısı


Suriye’nin Hama ilinde bir intihar bombacısının bindiği aracı havaya uçurarak 50 asker ve hükümet yanlısı milisi öldürdüğü bildiriliyor.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütünün başkanı Rami Abdülrahman Ziyara köyündeki saldırının el-Nusra Cephesi adlı el-Kaide sempatizanı militan grup tarafından düzenlendiğini açıkladı.
Abdülrahman, intihar eylemcisinin bomba yüklü aracı köy merkezindeki Suriye güvenlik güçlerinin karargahına sürerek patlattığını söyledi.
Suriye resmi haber ajansı SANA saldırıyı doğruladı ancak sadece iki kişinin öldüğünü önesürdü.

Bu arada Şam’da bir Filistin mülteci kampı yakınlarında isyancılarla hükümet kuvvetleri arasında şiddetli çatışma çıktığı, otuzu aşkınkişnin öldüğü haber veriliyor.
Türk sınırına yakın İdlip ilinde düzenlenen bir hava saldırısında en az 20 isyancının öldürüldüğü bildirildi.

Öteyndan bölünmüş Suriyeli muhalif gruplar güçlü bir birleşik kurma amacıyla Katar’ın başkenti Doha kentinde görüşmelere başladı.
Dört gün sürecek görüşmelerde Suriye dışındaki en büyük muhalif grup olan Suriye Ulusal Konseyinin üyelerinin 200 ‘den 400’e çıkartılması ve bir sürgün hükümeti kurulması ele alınıyor.
Öndgelen bir muhalif lider Riad Seyf Özgür Suriye Ordusu, yerel askeri konseyler ve sivil kuruluşları kaynaştıran yeni bir yapılanma önerdi.
Bir Batılı diplomat Seyf’in önerisinin Amerika, İngiltere, Fransa, bazı Arap ülkeleri ve Türkiye tarafından desteklendiğini söyledi.

Suriye’de çatışmalar 20’inci ayına girerken, ölü sayısının 36 bini aştığı tahmin ediliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG