Erişilebilirlik

Suriye’de Kanlı Çatışma


Suriye’de Kanlı Çatışma
Suriye’de Kanlı Çatışma

Hatay’a yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki İdlib’de ordu birlikleriyle Özgür Suriye Ordusu arasında çatışma çıktı

Suriye İnsan Hakkarı Gözlem örgütü, sabahın erken saatlerinde meydana gelen çatışmada en az 23 kişinin öldüğünü bildirdi.

Merkezi Londra’da bulunan örgüte göre, ölenlerin 15'i çatıyan asker ve asker kaçakları, diğerleri ise siviller.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, dün, Beşar Esat rejimini ağır ve yaygın insan hakları ihlalleriyle suçladı ve çocuklara bile işkence yapıldığını bildirdi.

Konsey başkanı Navi Pillay, rejim karşıtı gösterilere katılan çocuklara farklı muamele yapılmadığını, yetişkinler gibi feci şekilde dövüldüklerini, hapse atıldıklarını, işkenceye tabi tutulduklarını ve hatta öldürüldüklerini söyledi.

Suriye’de Kanlı Çatışma
Suriye’de Kanlı Çatışma

Şam hükümetini kınayan konsey, insan hakları ihlallerini incelemek üzere özel bir müfettiş görevlendirilmesine de karar verdi. Konseyi’nin 37 üyesi kınama kararını onaylarken, Rusya, Küba, Çin ve Ekvator aleyhte oy kullandı, altı ülke ise çekimser kaldı.

Dün ayrıca askeri birliklerin Lübnan’a kaçmaya çalışan sivillerin üzerine ateş açtığı ve sınırdaki köyleri bombaladıkları öğrenildi. Görgü tanıkları en az 8 kişinin öldüğünü bildirirken binlerce Suriyeli Türkiye’den sınır boyunda güvenlik koridoru oluşturmasını istedi.

Bir sivile işkence yapan askerler:

Kadınlar:

Yaşlılar:

Çocuklar:

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG