Erişilebilirlik

Suriye’de IŞİD Rafinerisi Vuruldu


Amerika önderliğindeki koalisyon güçlerinin Suriye’nin kuzeyinde bir petrol rafinerisine düzenlediği hava saldırılarında 30 kişinin öldüğü bildiriliyor. İngiltere'deki Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne göre ölenler rafineri çalışanları ve IŞİD militanları

Amerika liderliğindeki koalisyon güçlerinin Suriye’nin kuzeyinde bir petrol rafinerisine düzenlediği hava saldırılarında 30 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, rafineriyi IŞİD militanlarının işlettiğini, ölenler arasında hem rafineri çalışanları hem de IŞİD militanları olduğunu bildirdi.

Amerika Savunma Bakanlığı verilerine göre IŞİD’in ele geçirdiği toprakları geri almaya çalışan Irak Ordusu’nu destekleyen koalisyon güçleri, Ağustos ayından bu yana Irak ve Suriye’de 2 bin 300’den fazla hava saldırısı düzenledi.

Operasyonlardan bazıları Irak Hükümeti’nin ülkenin tarihi ve kültürel değerlerini korumak için yaptığı yardım çağrısı üzerine düzenlendi.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, dün geç saatlerde yaptığı açıklamada UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Irak’ın kuzeyindeki Hatra antik kentinin IŞİD militanlarınca tahrip edilmesi yüzünden büyük öfke içinde olduğunu belirtti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG