Erişilebilirlik

Suriye'de Şiddet Durmuyor


Syria free army
Syria free army

Suriyeli insan hakları eylemcileri ülke çapında 18 kişinin daha öldürüldüğünü bildiriyor.

Merkezi Londra’daki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü en ağır kayıpların Humus ilinde top ateşi açılan çatışmalarda meydana geldiğini ve 12 kişinin öldüğünü bildirdi.

Örgüte göre ayrıca Daraa’da iki asker, İdlib’de bir sivil, Halep’te silahlı iki isyancı ve Şam’da bir avukat öldürüldü.

Cumartesi günkü hükümet karşıtı gösterilerde çıkan şiddet olaylarında en az 96 kişinin öldüğü önesürülüyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü, ordunun Dera kentini topçu ateşine tutması sonucu en az 20 kişinin öldüğünü bildirdi. Örgüt, sekiz kişinin de diğer bölgelerde ya topçu ateşi, ya da şiddet olaylarında öldüğünü belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Moskova’da düzenlediği basın toplantısında Suriye’deki şiddet olaylarından dolayı kaygıların arttığını açıkladı. Lavrov bununla birlikte, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Şam hükümetine karşı şiddet kullanılmasına yol açacak önerilerini desteklemeyeceklerini kaydetti.

Rusya ve Çin, geçmişte Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad aleyhine sunulan Güvenlik Konseyi karar tasarılarını veto etmişti. Lavrov, ancak Suriye’de bir diyalog ortamında Esad’ın görevinden ayrılmasına destek vereceklerini, ancak bunun dışarıdan baskı yoluyla yapılmasına razı olmayacaklarını söyledi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG