Erişilebilirlik

Suriye'de Şiddet Durmuyor


Suriye'de Şiddet Durmuyor
Suriye'de Şiddet Durmuyor

Suriye’de muhalefet ülke çapında genel grev çağrısı yaparken saldırılarını sürdüren askeri birliklerin 13 kişiyi öldürdüğü bildiriliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü bir sivilin Türk sınırı yakınındaki İdlib’de geri kalanların Humus’ta öldürüldüklerini önesürdü.

Örgüte göre ülkenin diğer yerlerinde dördü İdlib’de olmak üzere altı Suriye askeri pusu kuran silahlı gruplar tarafından öldürüldü. Silahlı grupların muhalefet saflarına geçen kaçak askerler olduğu sanılıyor.

İnsan hakları grupları Youtube’a Şam’ın banliyöleri, Humus, Hama, Daraa, Deir Ezzor ve İdlib’de bir çok işyeri ve dükkanın kapalı olduğunu gösteren videolar yükledi.

Muhalefet, askeri operasyonlarda çok sayıda sivilin öldüğü Humus kentiyle dayanışmasını gösterme amacıyla genel grev çağrısında bulunmuştu.

Öteyandan Arap Birliği, Suriye’nin anlaşmaya uymaması konusunu görüşmek üzere Kahire’de Cumartesi günü olağanüstü toplanıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığının Yakın Doğu İşlerinden sorumlu bakan yardımcısı Jeffrey Feltman, Arap Birliğini Esad’ı çekilmeye zorlamak için Şam’a karşı daha sert tutum izlemeye çağırdı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Dairesi son 8 ayda Suriye’de güvenlik güçlerinin en az 3 bin 500 kişiyi öldürdüğünü bildiriyor.



XS
SM
MD
LG