Erişilebilirlik

Suriye'de 13 Kişi Daha Öldürüldü


Suriye'de 13 Kişi Daha Öldürüldü
Suriye'de 13 Kişi Daha Öldürüldü

Suriye’de, Arap Birliği’yle varılan anlaşmaya rağmen, en az 13 kişinin daha öldürüldüğü bildiriliyor. Ölenlerin çoğu Humus ve Şam banliyölerindeki eylemlere katılıyordu. Muhalefet gruplarında göre güvenlik güçleri protesto gösterilerinin başlaması üzerine halkın üzerine ateş açtı.

Suriye’de resmi haber kaynakları ölen olduğu yolundaki haberleri yalanladı.

Dün de en az 12 kişinin öldürüldüğü bildirilmişti.

Arap Birliği, Suriye hükümetinin tekliflerini kabul ettiğini ve Esad’ın muhalefeti bastırma politikasına son vereceğini açıklamıştı. Anlaşmaya göre Suriye askerleri sokaklardan çekilecek ve rejim yanlısı gruplar protestoculara saldırılarına son verecek. Arap Birliği ayrıca siyasi tutukluların serbest bırakılması ve muhalefetle görüşmelere iki hafta sonra Kahire’de başlanması çağrısında bulundu.

Dün Kahire’de muhalefetteki Suriye Ulusal Konseyi temsilcileri Arap Birliği Örgütü Başkanıyla görüştü. Konsey üyesi Samir el Neşar, görüşmede Suriye hükümetiyle müzakere konusunun ele alınmadığını, onun yerine Devlet Başkanı Beşar Esad’ın istifa etmesi gerektiği mesajını yinelediğini söyledi.

Birleşmiş Milletler’e göre yedi aydır devam eden olaylarda şu ana kadar en az üç bin kişi öldürüldü. Suriye hükümeti ise “terörist” olarak nitelediği eylemcilerin yüzlerce askeri öldürdüğünü ileri sürüyor.


XS
SM
MD
LG