Erişilebilirlik

Suriye’de Bir Komutana Suikast Yapıldı


Halep'te dün askeri istihbarat dairesini hedef alan bombalı saldırı
Halep'te dün askeri istihbarat dairesini hedef alan bombalı saldırı

SANA haber ajansı Tuğgeneral İsa el Huli'nin Şam'da öldürüldüğünü bildirdi

SANA haber ajansı Tuğgeneral İsa el Huli'nin Şam'da öldürüldüğünü bildirdi.

Devlet haber ajansına göre silahlı üç kişinin, el Huli’ye Rükneddin mahallesindeki evinden çıkarken ateş açtı. Olay yerinde ölen askeri el Huli başkentteki bir askeri hastanenin başhekimiydi.

El Huli geçen Mart ayından beri devam eden çatışmalarda şimdiye kadar hayatını kaybeden en yüksek rütbeli subay.

Bu arada dün gece başkentin bazı yerlerinde Devlet Başkanı Beşar Esat’ın askerleriyle Özgür Suriye Ordusu arasında çatışma çıktı.

Bu arada Humus’da da çatışmalar sürüyor. Amerikan DigitalGlobe şirketi tarafından yayınlanan yeni uydu resimlerinde muhalefetin kontrolündeki semtlerin tank ve zırhlı araçlar tarafından kuşatılmış olduğu görülüyor. Son bir hafta içinde kentin Baba Emir ve Halidiye semtlerini aralıksız top ateşine tutan Esat ordusu en az 300 kişiyi öldürdü.

Dün Halep’te iki askeri istihbarat merkezinde meydana gelen patlamalarda 28 kişi ölmüş, çoğu ağır olmak üzere 175 kişi de yaralanmıştı.

Özgür Suriye Ordusu saldırılarda rolü olmadığını savundu. Bazı Amerikan gazetelerinde dün ve daha önce Şam’da meydana gelen bombalı saldırıların arkasında Iraklı el Kaide militanlarının sorumlu olduğu öne sürülüyor.

Nedeni ise Suriye’deki iç savaşın giderek Şii-Sünni çatışmasına dönüşmesi. Ülkeyi yıllardır azınlıktaki Şiiler yönetiyor, el Kaide liderleri ise Sünni.

XS
SM
MD
LG